Van der Jeugd Architecten

Google maps
9

Op deze locatie zal het werk van onderstaande deelnemer(s) te zien of horen zijn.

Beeldend kunstenaar Rinus Roelofs heeft als wiskundige een fascinatie voor wiskundige structuren. Hij heeft daarmee inmiddels een internationale reputatie opgebouwd en zijn werk is tentoongesteld in o.a. Barcelona en Tokyo.

13.00 en 14.30 uur

Voor de Stadsherberg een winterlandschap gemaakt. De hoogtekaart genomen, uitgesneden uit piepschuim platen, de hoogte flink overdreven zodat de Tankenberg een joekel van een sneeuwberg werd en de stuwwal door Enschede een serieus wintersport resort. Daarop konden mensen hun eigen plek vinden en met een uitgesneden figuurtje zichzelf op de kaart zetten. Het meest populair: herten, schapen, heel gewone, herkenbare dieren. Draken? Vergeet ze maar. Ik vond ze leuker dan de kinderen dat deden.

Wat het ook goed deed was in elkaar knutselen van een bootje, maar dat is altijd raak. Ik had er een paar bouwpakketjes voor mee genomen, er zijn altijd kinderen die iets anders willen bouwen. Ze gingen schoon op.

Misschien werkt dat abstractere wel goed als er geen realistische dieren zijn. Dart wil ik nog een keer uitzoeken. Met Lego zie je dat ook: zo gauw er “echte” dingen in komen verandert het spel ermee. Niet per se beter of slechter, maar anders.

Muzikant, freelance drummer, docent muziekprojecten Muziekschool Twenthe en auteur van het boek ‘Second Line – 100 Years of New Orleans Drumming’.