Ateliers de Zessprong

Google maps
1

Op deze locatie zal het werk van onderstaande deelnemer(s) te zien of horen zijn.

11.00 en 14.00 uur

Clemens Jongma is gefascineerd door het thema ‘tijd’. Hij is de bedenker en mede-organisator van projecten als het 24-uursmuseum en het Schrikkelfestival. Daarnaast bewerkt hij digitale foto’s net zolang totdat al het overbodige is verdwenen en er de essentie overblijft. Meestal is architectuur hierbij het onderwerp.

Clemens gaat het festival aftrappen met de lezing ‘tijdreizen voor beginners’ om 11.00 uur.

14.30 uur

Nog niet zo lang geleden ontstond bij Robert de drang om te schrijven. Dit heeft razendsnel geleid tot een aanzienlijk oeuvre aan verhalen plus een wekelijkse bijdrage in 99 woorden voor de zaterdageditie van de Twentsche Courant Tubantia.
Inmiddels zijn enkele van zijn verhalen ook gebundeld en uitgegeven.

  • Schrijft lange, korte en zeer korte verhalen en soms een gedicht
  • Medeauteur ultrakorte verhalen bundels ‘Kort & Prachtig.’ Deel twee is onlangs verschenen
  • Zaterdagschrijver in 99WOORDEN @tcTubantia
  • Schrijft songteksten en muziek
  • Speelt gitaar en mondharmonica, zingt en acteert bij Theatergezelschap TWEEDUUSTER

15.00 en 15.30 uur

Cestmir Bergsma neemt je mee in  een sprookjeswereld. Een reiziger vertelt verhalen. Hij kan je eindeloos laten verdwalen in de landschappen die hij heeft gezien maar soms brengt hij je terug naar het puntje van je stoelwaar hij je de stilte laat proeven.

Men vergeeft de manier waarop hij beweegt en ziet hoe deze verhalenverteller de twijfel vergeet.

16.30 uur

A.L. Snijders, polderdadaïst

Toen korteverhalenschrijver Snijders (Amsterdam, 1937) hoorde dat zaterdag 29 februari slechts één keer in de 32 jaar voorkomt en dat dit de aanleiding is voor het Enschedese Schrikkelfestival, zei hij: ‘Jullie weten wel hoe je mij moet lokken, dat is prachtig, Schrikkelzaterdag.’ Het ongerijmde, toevallige, absurde is een bron van inspiratie voor hem. Hij zegt: ‘Er bestaat alléén maar toeval!’ In wezen is Snijders een polderdadaïst.

A.L. Snijders begon in 2001 zeer korte verhalen te schrijven, zkv’s noemde hij ze. In 2006 publiceerde de Enschedese uitgeverij AFdH de eerste bundel zkv’s. In 2019 verscheen de elfde bundel, Doelloos kijken. Inmiddels is de auteur zeer bekend geworden dankzij tal van interviews maar vooral door zijn korte stukken in de Volkskrant, De Standaard, de VPRO-gids en tal van andere bladen. Elke zondagochtend leest hij een zkv voor op radio 4. In 2010 werd hem de Constantijn Huygensprijs uitgereikt voor zijn complete werk dat om en nabij de drieduizend zeer korte verhalen telt.