Arendsmanhuis

Google maps
7

Op deze locatie zal het werk van onderstaande deelnemer(s) te zien of horen zijn.

13.15 en 15.15 uur
Regine maakt als artistiek leider van Theatergroep De Nieuwe Koning, theater en tekst op maat. Voor oud en jong, voor een museum of voor een community art-project, maar ook op congressen en symposia. Ook schrijft Regine poëzie, gedichten bedoeld als smakelijke verhaaltjes voor iedereen.

Een centraal thema in mijn werk is het ‘comfortably numb’ zijn, aangenaam verdoofd. Hoe leef je je leven? Open, aanraakbaar, kwetsbaar, op de grens van het onaangename of rustig, makkelijk en comfortabel maar teruggetrokken en verstopt? Zorgzaamheid en contact versus zorgeloosheid en eenzaamheid. Comfort versus pijn. Leven versus slapen. Wat is ‘echt’ en hoeveel leven kan je aan? Wat zijn de drijfveren van het menselijk handelen. Wat gebeurt daar allemaal in dat hoofd, grijze materie, onzichtbaar.

Met tekeningen en gemengde media probeer ik dit te onderzoeken. Het roept beelden en flarden van verhalen op. Deze beelden nodigen weer uit om verder te denken en tekenen en zo ontstaat een grote serie beelden die samen een verhaal gaan vormen. Ik ben vooral geïnteresseerd in het zoeken naar en verschuiven van de grens van het bewuste en het onbewuste. Kan ik met tekenen dieper doordringen in het onbewuste en daar iets van blootleggen?

14.15 en 16.15 uur

Sirenas de la Loba brengen hemel en aarde samen met hun meerstemmige deels zelfgeschreven liederen nemen ze je mee door de diverse culturen heen. Met hun unieke krachtige stemmen maken ze een wereldreis van oa Roma songs, Balkan liederen, Native chants, Mantra, Joiks, Soul, Jazz en Boventoonzang. Zij creëren nieuwe ruimtes met hun stemmen in traditionele songs, improvisaties, eigen liederen en inspiraties uit de natuur. Ze begeleiden zichzelf op piano, accordeon, drums en ukelele. Soms ruw en rauw, dan weer zacht en teder. Soms heel harmonieus dan weer schurend en weerbarstig, in en out of the box dus. Bovenal lekker organisch, wild en vrouwelijk. Een unieke combinatie van schijnbare tegenstellingen.