Broedplaatsen

In een Broedplaats komen makers van verschillende disciplines bij elkaar. Samen ontwikkelen zij nieuwe projecten en doen zij nieuwe kennis op. Bij een Broedplaats maak je dus snel deel uit van de community en is er dus veel ruimte voor interactie tussen verschillende makers.

Cross-TIC Open Call: ONDERZOEK X BROEDPLAATSEN

Aantal beschikbare trajecten: 3
Deadline: 20 november
Start uitvoering: december 2022

Het thema van het volgende GOGBOT-festival in 2023 is DRUGS. Daarom draait deze Open Call om de vraag: hoe geestverruimend zijn nieuwe (technologische) ontwikkelingen in de kunst? We nodigen je van harte uit om hierover na te denken en een voorstel in te dienen voor een ONDERZOEK binnen het profiel BROEDPLAATSEN.

In een Broedplaats komen makers van verschillende disciplines bij elkaar. Samen ontwikkelen zij nieuwe projecten en doen zij nieuwe kennis op. Bij een Broedplaats maak je dus snel deel uit van de community en is er dus veel ruimte voor interactie tussen verschillende makers. PLANETART is als Creatieve Broedplaats aangesloten bij Cross-TIC en biedt verschillende trajecten voor makers waarin kunst en techniek een belangrijke rol spelen. PLANETART is ook de organisator van het festival GOGBOT.

  • Onderzoeksplannen van makers die een cross-mediaal onderzoek willen uitvoeren.
  • Het plan wordt uitgevoerd in het profiel Broedplaatsen, aangestuurd door PLANETART. In dit profiel zoeken we plannen waarin kunst en technologie ingezet worden om een geestverruimend nieuw plan te maken.
  • Cross-TIC zoekt voorstellen die artistiek-inhoudelijk van goede kwaliteit zijn, die expliciet cross-mediaal zijn en waarin onderzoek, experiment en samenwerking centraal staan.
  • We vragen dat je nadrukkelijk cross-mediaal te werk gaat (gebruik makend van verschillende media, met een technologisch en/of innovatieve benadering).

Cross-TIC zoekt makers uit alle professionele kunstdisciplines: film, theater, beeldende kunst, muziek en performance die wonen en/of (willen) werken in Twente. Er zijn drie trajecten beschikbaar voor steeds 1 maker per traject. Mocht je je willen aanmelden als duo of collectief, vermeld dan duidelijk waarom en hoe je dit wil aanpakken.

  • Begeleiding door de Cross-TIC profiel coördinator van PLANETART, bestaand uit een aantal begeleidingsgesprekken.
  • Een mogelijke werklocatie (als je die nog niet hebt) bij PlanetArt
  • Als maker in een onderzoekstraject krijg je in totaal 108 uur de tijd om aan je voorstel te werken, daarvoor ontvang je een honorarium van € 35 euro per uur.
  • Er is budget om (in overleg met de profiel coördinator) externe expertise in te huren.
  • Deelname aan een Makersdag met collega Cross-TIC makers (als onderdeel van je onderzoeks-uren);
  • Maximaal 1 presentatie over je project aan partners en stakeholders;
  • Een nieuw netwerk: als maker binnen Cross-TIC ga je deel uitmaken van een nieuw regionaal, disciplineoverstijgend netwerk van makers en maak je kennis met de culturele instellingen en partners in Twente.
  • Een beschrijving van het experiment/ onderzoek en een beoogde uitkomst. (bijvoorbeeld aan de hand van een zelf beschreven onderzoeksvraag of -context.)
  • Een uitwerking van de aanpak van je onderzoek. Ook geef je aan welke methode je daarvoor wil inzetten en wie een bijdrage levert aan je onderzoek.
  • Een beschrijving van de expertise die je nog mist (Technisch, artistiek, conceptueel, etc.)
  • Waarom je dit plan wil uitvoeren, en wat voor jou de aanleiding en urgentie zijn.

Stuur je projectplan (bestaand uit 3 aparte PDF’s) in via bovenstaande Google form.  Je complete voorstel bestaat uit:

– Een projectplan
– Je portfolio
– Een CV van jou en je eventuele samenwerkingspartner(s)

Na de deadline worden alle projectvoorstellen besproken door vier profielcoördinatoren. De coördinator van de desbetreffende Open Call is uiteindelijk verantwoordelijk voor de selectie van het project en de begeleiding ervan. Je ontvangt uiterlijk 4 weken na de deadline een reactie op je voorstel. De planning van het project wordt verder afgestemd met de partners van Cross-TIC.